Levenstestament en volmacht

Onder personen- en familierecht verstaan we allerlei soorten zaken en gebeurtenissen van persoonlijke aard die op uw pad kunnen komen. Wat moet u regelen? Welke gevolgen heeft dat voor u?

Levenstestament en volmacht

Zolang u gezond bent, regelt u uw zaken zelf. Gaat uw gezondheid achteruit, dan wilt u misschien dat iemand u helpt of de zaken van u overneemt. Veelal zal u uw echtgenoot of partner vragen. U kunt hem/haar dan een volmacht geven. Uiteraard is het ook mogelijk een volmacht te geven aan uw kinderen of aan een derde.

Notariaat Hattem Familierecht

Zolang men gezond is denken de meeste mensen er liever niet aan dat dit plotsklaps kan veranderen. Maar ook dan lopen de zaken door en moeten er beslissingen worden genomen. Indien u geen volmacht meer kan afgeven, dan zou een kind of ander familielid via de rechter onderbewindstelling of ondercuratelestelling moeten aanvragen. Om de gang naar de rechter te voorkomen is het aan te raden een notariële volmacht of een levenstestament te laten opstellen. Hierin legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken regelt en op welke wijze dat moet gebeuren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw zaken volgens uw wens worden behartigd. Tevens schept u duidelijkheid voor uw naasten.

Neem contact met ons op

Voor meer informatie klikt u op de brochure ‘Levenstestament’.

Scroll to top